Kosten chemisch vocht bestrijden

Vocht in huis kan vele problemen met zich meebrengen. Zo kan het vocht schade aanrichten aan je materialen en constructie, maar ook aan je gezondheid. Er zijn verschillende manieren waarop er vocht je huis in kan trekken. Dit kan van buitenaf, wat doorslaand vocht genoemd wordt, vanuit het grondwater, wat optrekkend vocht genoemd wordt, en door condensatie van binnen in huis. Het optrekkende vocht kan op een chemische manier worden bestreden, hier kan je lezen hoe, hoeveel je voor de behandeling betaalt en hoe je geld kan besparen op de totaalkosten van de klus.

Hoeveel kost de behandeling

Het injecteren van de muren met een chemische vloeistof is één van de manier waarop je optrekkend vocht kan behandelen. Voordat we verder ingaan op wat optrekkend vocht is, hier eerst het prijsoverzicht van de verschillende behandelingen. De prijzen zijn inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

 

Werkzaamheden Prijs
Buitenmuren injecteren €75 – €100 per meter
Binnen- en buitenmuren injecteren €150 – €200 per meter
Injectie plus reparatie €250 – €300 per meter
Waterkering aanleggen (niet-chemisch alternatief) €75 – €150 per meter

 

Wat is optrekkend vocht?

Muren worden naar mate ze ouder worden steeds poreuzer. Hierdoor werken ze als een spons. Een kubieke meter muur kan wel 300 liter water vasthouden. Als het grondwater hoog staat, zuigen de muren dit op en het water trekt steeds verder naar boven je leefgedeelte in. Je kan zien dat je muren nat zijn als er schimmel op komt, de verf gaat bladderen of het behang loslaat. Als je lang natte muren hebt zijn de gevolgen groot.

De gevolgen van vocht in huis

Vocht in huis is schadelijk voor jouw gezondheid en dat van je huis. Zo kan je houten vloer kromtrekken en je houten constructies gaan rotten en uiteindelijk doorbreken. Ook leidingen of kabels die door de muur lopen, kunnen schade oplopen. In de ergste gevallen is deze schade onherstelbaar. Vochtige muren trekken schimmel aan, en schimmel brengt ongedierte zoals ratten, muizen, pissebedden en kakkerlakken, zowel als bacteriën met zich mee. Je kan problemen krijgen met ademhalen, verkouden worden of regelmatig hoofdpijn krijgen. Ook zullen mensen met astma en reuma zich slechter voelen in een huis met vochtproblemen. Langdurig vocht in huis is gevaarlijk, zowel voor jouw gezondheid als voor de veiligheid van je huis.

Wat zijn chemische injecties?

Heb je last van optrekkend vocht, dan kan je dat herkennen doordat de schimmel onder aan de muren begint. Bij doorslaand vocht of condensatie kan dit overal zijn. Om te voorkomen dat het vocht de muren in kan trekken wordt een horizontale barrière gemaakt. Op eerste rij stenen net boven de grond worden een aantal gaten geboord. Hier wordt een chemische vloeistof in gespoten dat reageert met het water, uitzet en hard wordt. De gaten worden weer gedicht en de behandeling is klaar. Naderhand is het wel belangrijk dat je de muren goed laat drogen, soms is hier wel een half jaar tot een jaar voor nodig. Om dit uit te rekenen, neem je de dikte van de muren en deel je dit door twee.

Een niet-chemisch alternatief: een waterkering

Als alternatief kan je ook een waterkering laten aanleggen. Dit is een zeer effectieve niet-chemische methode. De huizen die gebouwd zijn na de jaren ’80 hebben deze al standaard ingebouwd. Er wordt een vochtwerende laag van kunststof, roestvrij metaal, folie of hydraulische mortel op de eerste rij stenen van een muur geplaatst. Zo krijg je ook een voor water ondoordringbare laag. Het nadeel van deze techniek is dat het veel arbeidsintensiever is en langer duurt, het voordeel is dat deze laag nooit zijn waterafstotende kracht verliest.

Geld besparen op de werkzaamheden

Ook al zijn de reparaties noodzakelijk, het is toch een flinke uitgave die je zal moeten doen om je optrekkende vocht te stoppen. Hier kan je lezen hoe je die prijs zo laag mogelijk kan houden.

  • Kwantumkorting: als je in een rijtjeshuis of een 2-onder-1-kap woning, dan ben je meestal niet de enige met vochtproblemen. Vraag bij de buurman of hij ook interesse heeft om er iets aan te doen en biedt je klus samen aan. Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe kleiner de prijs per eenheid.
  • Doe het zelf: het is mogelijk om deze injecties zelf te doen. Durf je dit niet aan, dan kan je er wel voor zorgen dat alle voorbereidingen zijn getroffen, dat de mannen goed bij de muren kunnen en je kan eventueel meehelpen door op te ruimen tijdens en na de klus. Zo bespaar je op arbeidskosten.
  • Kies een specialist uit de regio: en bespaar op, of voorkom voorrijkosten. Zo heb je meteen ook alle professionele regionale kennis in huis.

Wij helpen je op weg

Met onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je nog meer besparen op de werkzaamheden. De beste manier om je klus voor te bereiden is door het vergelijken van offertes en wij kunnen je hierbij helpen. Vul je postcode in en de specificaties van je klus en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd kan je een aantal offertes verwachten van bedrijven uit jouw regio. Vergelijk deze op punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je zeker weet dat je de juiste beslissing gemaakt hebt voor jouw klus.

 

Wat kost vochtbestrijding?

Achterhaal de exacte kosten voor vochtbestrijding door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met vochtbestrijders. Gratis en vrijblijvend.