Kosten vochtproblemen oplossen

ttt32432432-150x150Vocht kan voor veel problemen zorgen in huis, maar kan ook erg schadelijk zijn voor je gezondheid. Vocht tast gebouwen aan en vermindert het wooncomfort, maar zorgt er ook voor dat je meer energie moet gebruiken om je woning te verwarmen. Het is dus enorm belangrijk om vocht te weren, maar wat kost vochtbestrijding eigenlijk?

Is er een standaard tarief?

Het is nagenoeg onmogelijk om een standaard tarief te noemen. Dat komt omdat vochtbestrijding en het oplossen van vochtproblemen in iedere situatie anders is. Het is afhankelijk van de situatie en de ernst van het probleem. Er zijn vaak verschillende oorzaken en oplossingen. Vochtplekken in het plafond worden vaak veroorzaakt door daklekkage of een lekkende waterleiding. Hierdoor variëren de kosten sterk.

Niet ieder dak is hetzelfde, niet overal is de afwerking hetzelfde en je kunt niet overal even makkelijk bij. Bij vochtbestrijding komt een hele hoop kijken. Zo zijn er soms werkzaamheden die ook door loodgieters, dakdekkers of metselaars worden uitgevoerd. In sommige gevallen moet de fundering zelfs worden aangepast. Om die reden is het moeilijk een standaard tarief te noemen en moet je eigenlijk altijd contact opnemen met de specialist.

Er zijn wel werkzaamheden die vrij standaard zijn zoals impregneren van muren. Vaak kost dit tussen de 5 en 80 euro per vierkante meter, maar de exacte prijs hangt ook weer samen met de situatie.

ttt43532423-150x150Kan ik het ook zelf?

In sommige gevallen kun je ook zelf vochtproblemen oplossen, maar het is eigenlijk altijd goed om een specialist in te schakelen. Dit omdat de specialist precies weet waar hij moet zoeken naar de oorzaak en de bron van het probleem kan aanpakken. Zo weet je dat het probleem zich niet weer voordoet en je weer jaren vooruit kunt. Vochtbestrijding gaat verder dan symptoom bestrijding. Je doet er dus verstandig aan een specialist in de arm te nemen!

Wat kost vochtbestrijding?

Achterhaal de exacte kosten voor vochtbestrijding door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met vochtbestrijders. Gratis en vrijblijvend.