Kosten zelf vocht bestrijden

Als je eenmaal weet wat de oorzaken van de vochtproblemen zijn kun je heel goed zelf de bestrijding bij de hand nemen. Begin in de kelder van je huis en werk langzaam naar boven en kijk overal goed of er sporen van vocht zijn. Kleine kringen op de muren geven al aan dat de kelder niet vochtvrij is. Er zijn allerlei oorzaken voor vocht in de kelder. Het vocht kan binnenkomen doordat er scheuren in de vloer of in de muren zitten. Vaak is er ook sprake van een lekkende waterleiding. Omdat de waterleiding meestal via de kelder het huis binnenkomt kunnen die leidingen in de kelder problemen veroorzaken. Zeker als je zelf niet al te vaak in de kelder komt zal je die lekkage niet meteen opvallen. Je kunt je kelder helemaal afdichten met een waterdichte isolatielaag. Je weet dan zeker dat je kelder vochtvrij is.

Vochtproblemen

Er is een scala aan problemen met vocht waarmee je in je huis te maken kunt krijgen. Een van de meest voorkomende problemen is vocht of zelfs water in de kelder. De toestand van de wanden en de vloer van de kelder hebben te maken met de mate waarin vocht een kans krijgt in de kelder maar ook de grondwaterstand kan invloed hebben. Oudere kelders zijn extra kwetsbaar simpelweg omdat ze al jaren blootstaan aan waterdruk en voegen die in de loop van de jaren zwakker worden. Daar komt bij dat we eigenlijk niet zoveel aandacht aan onze kelder besteden omdat we er niet zo vaak komen. Maar vocht of water in de kelder kan gevolgen hebben tot in het hele huis.

Vocht door de muren

Als vocht vanuit de kelder de kans krijgt om op te trekken door de muren kan dat weer leiden tot het afbladderen van muurverf of behang. Ook stucwerk kan loslaten en dat geeft grote problemen. En vochtige ruimtes leiden weer tot vochtige ramen en condensvorming. Het is dan niet meer voldoende om de symptomen te bestrijden zoals nieuwe behangen of schilderen. Zolang het vocht aanwezig is heeft het vrij weinig zin om kosten te gaan maken om de gevolgen op te lossen. Met een vochtbestrijdingsplan kun je veel problemen zelf al oplossen maar een vochtbestrijdingsbedrijf kan de problemen definitief tot het verleden laten behoren.

Zelf de muren vochtvrije maken

Als je merkt dat er vocht door je muren komt kun je er voor kiezen om zelf de vochtbestrijding uit te voeren. In de buitenmuur boor je gaten en daarna injecteer je het isolatiemateriaal. Zo komt het vochtwerende materiaal in de spouwmuur en zal het vocht geen kans meer hebben om in je muur door te dringen. Tot slot kun je de gaten weer vullen met mortel. De kosten voor deze methode van bestrijding vallen mee omdat je zelf het meeste werk doet. Het aanschaffen van de benodigde materialen zal ook meevallen. Er zijn veel middelen verkrijgbaar bij bijvoorbeeld bouwmarkten die het vochtvrij maken van je muren tot een makkelijk werk maken.

Wat kost vochtbestrijding?

Achterhaal de exacte kosten voor vochtbestrijding door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met vochtbestrijders. Gratis en vrijblijvend.