Kosten vochtbestrijding kelder

tt3423242-150x150Vochtproblemen in de kelder kunnen verregaande gevolgen hebben. En veel huizen in Nederland hebben hier mee te maken. Zo kan dit vocht de materialen in je kelder aantasten, maar het kan ook naar boven trekken je muren in. Als dit zich manifesteert in schimmels of een hoge luchtvochtigheid veroorzaakt kunnen er ook consequenties zijn voor je eigen gezondheid. Bovendien kan het de isolatiewaarde van je huis dan verminderen waardoor je extra moet stoken. Het is dus belangrijk dat je hier snel iets aan doet. Hier kan je lezen over de kosten die dit met zich meebrengt, de factoren die invloed hebben op die kosten en hoe je de prijs zo laag mogelijk kan houden.

Prijsoverzicht voor vochtbestrijding in je kelder

Het type vochtbestrijding hangt af van de aard van het probleem, maar er zijn drie technieken die het meest worden gebruikt. In de onderstaande tabel kan je vinden hoeveel je hiervoor betaalt, inclusief BTW en arbeidskosten.

 

Vochtbestrijdingstechniek Prijs
Injecties in de muren €75 – €100 per meter
Vochtwerende coating aanbrengen €50  – €60 per m2
Waterdicht maken kelder €115 – €125 per m2
Schimmel verwijderen €25 per m2
Waterkerende folie €2 – €5 per m2

 

De factoren die invloed hebben op de prijs

De prijs van je reparatie heb je niet helemaal in de hand, want de manier waarop jouw vocht bestreden moet worden wordt bepaald door de aard van het probleem. De soort techniek dat wordt toegepast heeft invloed op de prijs en ook de eventuele nasleep van het probleem, zoals schimmelverwijdering en preventieve acties.

De vochtbestrijdingstechniek

Iedere situatie is anders, maar over het algemeen kan je kleine vochtproblemen oplossen door de muren te laten coaten. Dit is de goedkoopste optie en de laag die wordt aangebracht zorgt ervoor dat condens niet meer je muren in kan trekken. Als je last hebt van opstijgend vocht, dan kan het injecteren van je muren een idee zijn. Er wordt dan onder druk een vochtwerende gel in gespoten die ervoor zorgt dat het vocht niet verder kan opstijgen. Heb je een groot probleem in je kelder, dan is er de optie om hem geheel waterdicht te maken. Dan worden scheuren in de muren behandeld en eventueel andere technieken toegepast tot het vocht niet meer naar binnen kan komen. Dit is de duurste optie.

Eventuele verdere behandelingen

Nadat het probleem zelf is aangepakt, kan het zijn dat er nog verdere maatregelen genomen moeten worden om de gevolgen van de vochtoverlast te verwijderen. Zo kan je de schimmel die ontstaan is professioneel laten verwijderen. Ook is het verstandig om te zorgen dat de ruimte goed kan ventileren, zodat je in de toekomst geen verdere problemen zal krijgen.

Doe het zelf

Simpele vochtbestrijding kan je ook zelf doen. Dit is alleen mogelijk in de gevallen dat je geen ernstig probleem hebt dat professioneel moet worden opgelost. De coating die je op je muren kan aanbrengen kan je ook zelf kopen. Ook is het mogelijk om waterkerende folie te kopen en aan te brengen of om zelf de vloer of de muren te isoleren. Heb je echter een serieus probleem, dan is het wel verstandig een expert erbij te halen zodat het vocht geen verdere schade aanricht.

Hoe kan je geld besparen op je vochtbestrijding?

Als je een vochtprobleem hebt zit je vast aan een bepaalde behandeling, maar toch is het mogelijk om de situatie positief te benaderen en de kosten zo laag mogelijk te houden.

  • Doe een gedeelte zelf: als je het probleem zelf niet kan oplossen, kan je wel het één en ander doen om te helpen. Zo kan je zorgen dat de kelder leeg is en de muren makkelijk te bereiken zijn. Ook kan je opruimen tijdens en na de klus. Zo bespaar je op arbeidskosten.
  • Vraag de buren: als je een muur deelt in de kelder met de buren, kan je met hen overleggen om de klus samen op te pakken. Dan komt je in aanmerking voor kwantumkorting; hoe groter het oppervlak hoe gunstiger de prijs per eenheid.
  • Kies een bedrijf uit de regio: zo bespaar je op voorrijkosten en heb je alle professionele regionale kennis in huis, zoals de juiste contacten en leveranciers.

Bespaar nog meer met onze vrijblijvende vergelijkingstool

De beste manier om geld te besparen is door offertes te vergelijken van lokale vochtbestrijdingsbedrijven. Wij kunnen je hier mee op weg helpen. Door je postcode en de gegevens van je klus in te geven in onze tool, kan je binnen een korte tijd een aantal offertes verwachten van bedrijven uit jouw buurt. En zonder je ergens toe te verplichten, kan je deze met elkaar vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo kom je snel en gemakkelijk tot de juiste beslissing wat betreft jouw specifieke vochtweringsklus.

Wat kost vochtbestrijding?

Achterhaal de exacte kosten voor vochtbestrijding door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met vochtbestrijders. Gratis en vrijblijvend.