Kosten condensatievocht

Condensatievocht komt veel voor in je huis. Omdat condensatie meestal vrijwel niet te zien is, behalve op ramen, merk je niet dat de condensatie aanwezig is in je huis. Maar condensatievocht is schadelijk, niet alleen voor alles in je huis maar ook zeker voor jezelf. Een vochtig huis is geen pretje om in te wonen want je lichaam reageert wel degelijk op een vochtige omgeving. Omdat we best veel tijd thuis doorbrengen is een goede ventilatie noodzaak.

Gevolgen van condensatievocht

We kennen het condensatievocht als we bij regen in de auto stappen en merken dat de ramen snel beslaan. Even de ventilator aan en de beslagen ramen geven weer volop zicht. Hoewel het principe hetzelfde is zijn we thuis niet altijd bewust van die aanwezigheid van condensatievocht. Dat komt omdat we het niet zien. Wel op de ramen maar condensatie slaat ook op muren, kozijnen, deuren en meubels. En een voortdurende aanwezigheid van condensatie is altijd schadelijk. Want condensatie kan leiden tot schimmelvorming en dat is het laatste dat we willen.

Het oplossen van de problemenvan condensatievocht

Condensatievorming in een huis kan prima worden opgeloste met een paar kleine ingrepen. Het makkelijkste is om regelmatig te luchten. Maar voortdurend luchten door kleine ramen op een kiertje te laten staan is ook een mogelijkheid. Beter is een goede ventilatie in je huis. Dat kan een mechanische ventilatie zijn zoals een airconditioning maar ook natuurlijke ventilatie is belangrijk. Die laatste vorm is van belang bij de buitenmuren. In de buitenmuren zitten ontluchtingsgaten die er voor zorgen dat het vocht in de spuwmuur zijn weg naar buiten kan vinden. Deze ontluchtingsgaten moeten vrij zijn van obstakels zodat ze hun werk goed kunnen doen.

Goed ventileren is altijd het beste

Een goede ventilatie in een huis zorgt voor een aangenaam klimaat in het huis. Met een goede ventilatie voorkom je condensvorming. Onbewust zorgen we er voor dat we in ons huis dingen doen die condens veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan het ophangen van natte was of het weghangen van natte doekjes. Dat vocht en die condens moet wel een weg naar buiten vinden. Met een goede ventilatie is dat prima te bewerkstelligen. Een complete airconditioning is een oplossing maar een goede condensator helpt in veel gevallen ook prima. Het meest praktische is om ramen en deuren te gebruiken als ventilatie.

Mechanische ventilatie

Door de lucht in je huis voortdurend te verversen zorg je voor prettige en gezonde woonomstandigheden voor jezelf en voor je gezin. Met een mechanische ventilatie heb je altijd gecontroleerd deze omstandigheden. Het onderhoud is een belangrijk punt want de mechanische ventilatie moet wel goed schoon worden gehouden om een optimaal rendement te behouden. Mechanische ventilatie is een systeem dat in het hele huis voor schone en gezonde lucht zorgt. In de meeste gevallen wordt de mechanische ventilatie aangelegd bij de bouw van een huis. Het installeren van een mechanische ventilatie achteraf is toch wel vaak een dure zaak. Dan wordt meestal gekozen voor andere vormen van ventilatie.

Denk ook aan nieuwe kunststof kozijnen

Wat kost vochtbestrijding?

Achterhaal de exacte kosten voor vochtbestrijding door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met vochtbestrijders. Gratis en vrijblijvend.