Kosten optrekkend vocht

ttt43532423-150x150

Het is misschien wel de grootste ergernis in je huis, het vocht. Op een gegeven moment merk je dat het vocht optrekt door de muren en overal begin je lelijke plekken te zien op het behang of op de muren. Ook kunnen er schimmelplekken ontstaan op de muren en dat is natuurlijk een lelijk gezicht. Dan wordt het tijd om op te treden. Eerst moet je ontdekken waar het vocht vandaan komt. Dat kan zijn omdat er vocht in de kelder staat maar het kan ook zijn dat vocht door de buitenmuren heen trekt. Dat laatste is het geval als de buitenmuur kwetsbaar is geworden als gevolg van jarenlange neerslag, wind en andere invloed van de elementen. Allereerst moeten dan de oorzaken worden opgelost.

Hoe behandel je opstijgend vocht?

ttt32432423423-150x150-1Er zijn verschillende manieren om je woning te laten beschermen tegen optrekkend vocht. Hiervoor wordt vaak gekozen voor injecteren of onderkappen. Welke manier het beste is hangt af van jouw situatie. Injecteren is een simpele en effectieve oplossing, maar onderkappen biedt weer langere bescherming. Echter is dit niet geheel zonder risico’s. Er worden namelijk stenen weggehaald om de behandeling uit te voeren. Met name bij oudere huizen is dit een groot risico en biedt injecteren vooralsnog de beste oplossing. Dit kun je zonder problemen door een specialist uit laten voeren.

Wat kost bestrijding van optrekkend vocht?

Wat de exacte kosten zijn hangt af van een aantal factoren. Denk aan de mate waarin vocht voor overlast zorgt en hoe tijdsintensief de vochtbestrijding is.

Hieronder een overzicht van de twee meest voorkomende soorten vochtbestrijding. Onderstaande prijzen zijn natuurlijk slechts een indicatie en kunnen sterk verschillen in jouw situatie.

Impregneren van muren 375 euro per gevel
Injecteren 850 euro per gevel

Waterdichte laag tussen fundering en muur

De problemen van optrekkend vocht komen al voor sinds er huizen worden gebouwd. Pas na toepassing van stukadoorswerk op muren en wanden ontstond de situatie dat de muren niet meer konden ademen en dat het vocht dus niet op een natuurlijke wijze uit de muren kon trekken. Tegenwoordig wordt er een waterdichte laag aangebracht tussen de fundering en de muren. Op deze wijze voorkom je dat het vocht in de muur kan optrekken. Met deze waterdichte laag is het toepassen van stukadoorswerk ook geen probleem meer.

Kelder en muren repareren

De kelder is een ondergeschoven kindje in je huis en dat is jammer. Als je een vochtige kelder ben je geneigd er niets aan te doen omdat je er toch nooit komt. Maar dat is jammer. Als je de kelder behandelt door alle muren en de vloer te voorzien van een isolatielaag die het vocht tegenhoudt heb je er een mooie en handige ruimte bij in je huis. Ook de gaten en beschadigingen aan de buitenmuren dien je te repareren. Misschien is het opnieuw voegen van je huis een optie. Dat zorgt wel weer voor een waardestijging van je huis. Een behandeling van je kelder is het overwegen zeker waard.

Muren injecteren

De buitenmuren kun je injecteren met een speciaal isolatiemateriaal waardoor het vocht geen kans krijgt om door te dringen in de muur. Deze vochtwerende middelen worden met een trechter en een injectiebuis toegebracht. Door het boren van gaten, injecteren en het vullen van de gaten met mortel kun je dit prima zelf doen. Met een goede beschrijving van de werkzaamheden en de benodigde materialen en middelen kun je de kosten van het uitbesteden uitsparen. Na al deze werkzaamheden is je huis beter bestendig tegen de kwalijke invloeden van vocht.

Prijzen vergelijken bij optrekkend vocht

Om optrekkend vocht tegen te gaan zijn er veel technieken beschikbaar. Het gaat er natuurlijk ook om wat de specifieke oorzaken van het optrekkend vocht zijn. Daarom heeft elke oorzaak een aparte behandeling nodig. Ook de middelen die gebruikt kunnen worden verschillen per oorzaak en per behandeling. Het vergelijken van prijzen kan daarom het beste door eerst te bepalen wat de oorzaken zijn en welke behandeling nodig is. Dan kan een kostenoverzicht worden gemaakt al naar gelang je de werkzaamheden zelf uitvoert of laat uitvoeren.

Wat kost vochtbestrijding?

Achterhaal de exacte kosten voor vochtbestrijding door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met vochtbestrijders. Gratis en vrijblijvend.