Kosten kelder injecteren

Als je last hebt van vocht in je kelder, kan je hier op de lange termijn grote problemen aan overhouden. Dit vocht kan schimmel veroorzaken, kan naar boven trekken je woonruimte in waar het problemen kan veroorzaken met je gezondheid. Ook is het mogelijk dat het je hout in trekt waar het kan rotten of je leidingen beschadigd die zich in de kelder bevinden. Tijd om dit aan te pakken dus. Eén van de manieren om dit te doen is door je muren te laten injecteren.

Waarom injecteren?

Het injecteren van de muren is vooral erg effectief als je last hebt van opstijgend vocht. Het wordt gedaan door een aantal gaten in je muur te boren en hier een afdichtende en hydrofoberende vloeistof in te spuiten. Deze vloeistof zal harden en zich verdelen door de hele muur. Nu is er een horizontale vochtwering aangebracht en kan het vocht niet verder omhoogtrekken. Dit kan gedaan worden alleen in de buitenmuur of aan beide kanten en het vochtbestrijdingsbedrijf zal bepalen wat het beste is voor jouw situatie. Ook is het mogelijk om tijdens het injecteren de muren te laten repareren.

De kosten van het injecteren van de muren

In de volgende tabel vind je de gemiddelde kosten voor het injecteren van je muren. Dit is inclusief BTW en materialen.

 

Werkzaamheden Prijs
Buitenmuren injecteren €75 – €100 per meter
Binnen- en buitenmuren injecteren €150 – €200 per meter
Injectie plus reparatie €250 – €300 per meter
Schimmel verwijderen €25 per m2
Waterkerende folie €2 – €5 per m2

 

De factoren die invloed hebben op de totaalprijs worden bepaald door de werkzaamheden die moeten worden toegepast, de staat van je muren en eventuele nabehandelingen.

Buitenmuren injecteren

Heb je alleen last van vocht aan de buitenkant van je muren, dan kan het voldoende zijn om alleen de buitenmuren te injecteren. Dit is de goedkoopste optie die het minste overlast met zich meebrengt. Is er geen sprake van schimmelvorming en kapotte voegen, dan zal deze goedkoopste optie waarschijnlijk voldoende zijn.

Binnen- en buitenmuren injecteren

Deze techniek is alleen van belang als je een spouwmuur hebt waar aan de binnen- en buitenkant vocht optrekt. In zo’n geval is het niet voldoende om alleen de binnenmuren aan te pakken en zal je ook voor de andere kant moeten betalen.

 

Injectie plus reparatie

Zijn je muren in slechte staat en heb je behalve last van opstijgend vocht ook last van vocht dat de muur in trekt van buitenaf? Dan zal je de muur moeten laten repareren voordat tot de werkzaamheden kan worden overgegaan. Het zou immers zonde zijn om geld te investeren in een injectie in je muren als het vocht ergens anders nog gewoon binnenkomt. Dit is de duurste optie.

Extra behandelingen

Nadat de werkzaamheden zijn afgerond, zal je de schade die het vocht heeft aangericht moeten herstellen en moeten zorgen dat vocht geen kans meer maakt. Je kan de schimmel professioneel laten verwijderen, of je kan het zelf doen met bestrijdingsmiddel. Ook is het verstandig te zorgen dat de kelder goed is geventileerd en het is zeker de moeite om te investeren in een goed ventilatiesysteem. Veel huizen in Nederland hebben last van vocht via de kelder of de kruipruimte en goede ventilatie en verversing van de lucht kan hier aanzienlijk bij helpen.

Naderhand

Waar je wel rekening mee moet houden is dat het erg belangrijk is dat je de muren goed laat drogen. Dit kan een half jaar tot een jaar duren en tot die tijd kan je de muren niet behandelen of afwerken. Je kan de droogtijd berekenen door de dikte van de muren te nemen gedeeld door twee.

Geld besparen op de injecties in de muren van de kelder

Als je vochtproblemen hebt in de kelder, dan is het onontkoombaar dat je een oplossing moet vinden. Geld ben je dus kwijt. Het is echter mogelijk om die kosten zo laag mogelijk te houden door het volgen van de volgende simpele tips.

  • Doe het zelf: het injecteren van de muren moet door een specialist gedaan worden, maar er zijn een aantal dingen die je zelf kan doen om arbeidskosten te besparen. Zo kan je de ruimte voorbereiden op de werkzaamheden en de muren vrij maken. Ook kan je opruimen tijdens en na de klus.
  • Vraag de buren: als je de buren vraagt of ze ook last hebben van vochtproblemen, of je deelt een muur met ze, dan kan je overwegen om de klus samen op te laten pakken. Hoe groter het oppervlak, hoe gunstiger de prijs per meter.
  • Een lokale specialist: bespaar op de voorrijkosten door een lokale specialist te kiezen. Bovendien hebben deze mensen alle lokale professionele kennis die nodig is.

Vergelijk offertes en bespaar nog meer

Behalve door middel van bovenstaande tips, kan je vaak veel geld besparen door de klus goed voor te bereiden. Wij kunnen je daarbij helpen. Gebruik onze vrijblijvende vergelijkingstool en binnen een korte tijd kunnen wij je voorzien van een aantal offertes van vochtbestrijdingsbedrijven uit jouw directe omgeving. Deze leg je naast elkaar en vergelijk je op de punten die voor jou van belang zijn. Zo kom je snel en gemakkelijk tot de juiste keuzes wat betreft jouw klus.

 

Wat kost vochtbestrijding?

Achterhaal de exacte kosten voor vochtbestrijding door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met vochtbestrijders. Gratis en vrijblijvend.