Kosten muur schimmel verwijderen

Een nare bijkomstigheid van vocht in huis is schimmel. Dit kan zich op allerlei manieren manifesteren en het gevolg zijn van condensatie, doorslaand vocht of optrekkend vocht. Schimmel staat niet alleen lelijk, het is ook schadelijk voor de gezondheid. Hier kan je lezen hoeveel je kwijt bent aan het verwijderen van de schimmel en hoe je hier geld op kan besparen.

De oorzaken van schimmel

Schimmel wordt veroorzaakt door vocht dat niet weg kan. Dit kan zijn door slechte ventilatie in huis waardoor condensatie ontstaat wat op koude oppervlaktes zoals ramen en muren neerslaat. Het kan zijn door een slechte gevel met poreuze stenen zodat vocht van buiten naar binnen kan komen. Soms is het ook mogelijk dat het grondwater de muren intrekt. Sommige schimmels kan je zien, maar er zijn ook schimmels waar je geen weet van hebt die toch schade kunnen aanrichten in je huis en aan je gezondheid.

De gevolgen van schimmel

Als je last hebt van schimmel, dan kan dat een boel nare gevolgen hebben. Niet alleen staat het lelijk en tast het je verf aan, maar het brengt ook bacteriën met zich mee die de mensen in je woning inademen. Zo kan er meer verkoudheid ontstaan, kan je last krijgen van hoofdpijn en misselijkheid en zullen mensen met reuma en astma meer last krijgen van hun aandoening. Ook trekken schimmels ongedierte aan zoals slakken, kakkerlakken, muizen en ratten. En voor je huis zijn er ook gevolgen. Als je hout nat wordt en gaat schimmelen en rotten zal het zijn kracht verliezen en op den duur breken. Trekt het in je houten vloer, dan kan deze optrekken en voorgoed zijn vorm kwijtraken. Schimmel is schadelijk voor leidingen, muren en andere materialen in huis. Snel tijd dus om er wat aan te doen.

De kosten van het verwijderen van schimmel

Schimmel is vrij makkelijk te verwijderen, maar het is zaak ervoor te zorgen dat het niet meer terugkomt. Eerst zal je dus de aard van het probleem op moeten lossen alvorens je tot het schoonmaken kan overgaan. Dit houdt in de muren impregneren, injecteren of coaten zodat het vocht niet meer naar binnen kan. Is dat geregeld, dan kan je beginnen met het verwijderen van de schade. In de volgende tabel zie je wat de kosten zijn van het verwijderen van de schimmel, inclusief BTW, arbeidskosten en materiaal.

 

Werkzaamheden Prijs
Schimmel verwijderen €20 – €30 per m2
Schimmel verwijderen plus kitten €35 – €40 per m2
Schimmel verwijderen plus schilderen €45 – €55 per m2

 

Geld besparen op het verwijderen van de schimmel

Schimmel verwijderen kan vooral op grote oppervlaktes vrij duur uitpakken. En als de schade groot is en je opnieuw moet laten verven, dan kost het alleen maar meer. Er zijn echter een paar manieren waarop je geld kan besparen op het verwijderen van de schimmel.

  • Doe het zelf: je kan ook zelf een schoonmaakmiddel voor schimmel aanschaffen bij een doe-het-zelf zaak. Dit is geen moeilijk werk en de meeste schimmel zal je er goed mee kunnen verwijderen. Bij zeer hardnekkige schimmel heb je waarschijnlijk toch de hulp nodig van een professioneel bedrijf.
  • Doe een gedeelte zelf: wat je wel kan doen is het schoonmaakbedrijf alleen inhuren voor het verwijderen van de schimmel. Je kan het afkitten of verven ook best zelf. Je kan er ook voor zorgen dat alles klaar is voordat de schoonmakers komen en dat de muren vrij zijn. Dan bespaar je op de arbeidskosten en zorg je ervoor dat deze zo laag mogelijk zijn.
  • Bespreek je plannen met de buren: schimmel in de muren kan ook doortrekken naar andere huizen in de wijk. Vooral als je een muur deelt met de buren, dan ben jij waarschijnlijk niet de enige met het probleem. Door af te spreken met de buurman dat jullie de klus samen aanbieden, kan je vaak kwantumkorting krijgen. Hoe groter het te behandelen oppervlak, hoe kleiner de gemiddelde kosten.
  • Kies een regionaal schoonmaakbedrijf: zo bespaar je op de voorrijkosten (of heb je soms zelfs geen voorrijkosten) maar heb je toch alle regionale kennis in huis die zo handig is voor het oplossen van jouw schimmel probleem.

Bespaar hier nog meer met de vrijblijvende vergelijkingstool

Zonder je ergens toe te verplichten, kan je met onze vergelijkingstool tot 40 procent besparen op de totale rekening. Het vergelijken van offertes is één van de beste manieren om geld te besparen op een klus, en wij kunnen je hier bij helpen. Vul je postcode en de specificaties van de klus in, en de tool doet de rest. Binnen een korte tijd zal je een aantal offertes ontvangen van schoonmaakbedrijven uit jouw buurt. Deze kan je vervolgens in je eigen tijd met elkaar vergelijken zodat je tot de juiste beslissing kan komen wat betreft jouw schimmel probleem.

Wat kost vochtbestrijding?

Achterhaal de exacte kosten voor vochtbestrijding door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met vochtbestrijders. Gratis en vrijblijvend.