Kosten vocht bestrijden zolder

Heb je problemen met vocht op zolder, dan kan dit meestal drie oorzaken hebben. Of je hebt last van condensatie, of je hebt een lekkage in je dak of je hebt doorslaand vocht via de gevel. Condensatie is vrij simpel op te lossen, maar doorslaand vocht en een lekkage zijn lastiger. Hier kan je lezen hoe je het beste te werk kan gaan om de problemen op te lossen, hoeveel je betaalt voor de verschillende werkzaamheden en hoe je de prijzen zo laag mogelijk kan houden.

Hoeveel kost vochtbestrijding op zolder?

De prijzen van het bestrijden van deze soorten vocht liggen uiteen. Elk probleem heeft een andere oplossing nodig.

Condensatie

Heb je last van condensatie op zolder, dan is het probleem makkelijk op te lossen door te zorgen dat de ventilatie daar beter is. Dit kan je doen door een raam open te zetten of een aantal roosters aan te brengen. Heb je condensatieproblemen door het hele huis, dan kan je een nieuw ventilatiesysteem laten aanleggen. Condensatie kenmerkt zich door condens dat zichtbaar is aan de binnenkant van de dakconstructie. De volgende tabel geeft de kosten weer van verschillende maatregelen die je kan aanschaffen om de ventilatie beter te maken. De prijzen zijn inclusief BTW.

 

Kostenpost Kosten
Rooster €15 – €30
Elektrische ventilator €25 – €75
Mechanisch ventilatiesysteem €1500 – €5000
Kosten klusjesman €15 – €30 per uur

 

Lekkage

Is lekkage de reden van het vocht, dan kan het zijn dat een reparatie van het dak nodig is of dat je je dak kan laten impregneren. Dit wordt gedaan door een waterafstotend middel over het dak aan te brengen wat brandwerend en isolerend werkt, maar ook de groei van mos en algen tegengaat. De volgende tabel geeft deze kosten weer voor de meest voorkomende dakbedekkingen. De prijzen zijn inclusief materialen, BTW en arbeidskosten.

 

Reparatie hellend dak Prijs per vierkante meter
Dakpannen €125 – €200
Leien €325 – €425
Dak reinigen en impregneren €10 – €20
Reparatie plat dak  
EPDM €250 – €270
Bitumen €250 – €275

 

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat binnentrekt door de gevel. Als je gevel poreus is of de voegen moeten worden vervangen kan het zijn dat deze niet meer waterdicht is. Dit kan je oplossen door de gevel waterdicht te maken door deze schoon te maken, te repareren en te impregneren. De volgende tabel geeft de kosten weer inclusief BTW, arbeid en materialen.

 

Kostenpost Kosten
Impregneren buitenmuur €8 – €10 per m2
Reinigen en impregneren €15 – €20 per m2
Reinigen, voegen en impregneren €27,50 – €32,50 per m2
Spouwmuurisolatie €15 per m2

 

Spouwmuurisolatie

Nadat je muren zin schoongemaakt en gerepareerd, kan je ook overgaan tot spouwmuurisolatie. Als je een spouw hebt, is dit een zeer effectieve manier om je huis te isoleren en waterdicht te maken. Tijdens deze werkzaamheden wordt een waterafstotend en isolerend materiaal zoals glaswol de spouw in gespoten. Het rendement op een spouwmuurisolatie is zo hoog dat je deze kosten er binnen 5 jaar al uit hebt. En als je dit doet in plaats van impregneren, ben je maar €5 – €7 per vierkante meter extra kwijt. Als je het geld hebt, is een spouwmuurisolatie een zeer rendabele investering, met een aantal zeer gunstige bijkomstigheden.

Manieren om kosten te besparen op de werkzaamheden

Het probleem dat je hebt bepaald de kosten van de reparatie, maar in veel gevallen zijn deze niet gering. Hier kan je lezen hoe je geld kan besparen op deze werkzaamheden, zonder in te leveren op de kwaliteit van de service.

  • Kies een lokaal bedrijf: door vakmensen in te huren bij jou in de buurt, bespaar je op de voorrijkosten en heb je alle kennis en connecties in huis die nodig zijn voor een goede uitvoering van het werk.
  • Doe het zelf: het verbeteren van de ventilatie kan je prima zelf. Je kan zelf ventilators of roosters aanbrengen in de muren. Het impregneren en repareren van dak en gevel kan je beter door een professioneel bedrijf laten doen.
  • Doe een gedeelte zelf: wat je in die gevallen wel kan doen, is zorgen dat de arbeidskosten zo laag mogelijk blijven omdat je zelf klusjes over kan nemen. Zo kan je ervoor zorgen dat alles is voorbereid zodat ze meteen kunnen beginnen. Ook kan je opruimen tijdens en na de werkzaamheden.
  • Spreek met de buren: als je een aaneensluitend dak of muur hebt met de buren, is de kans groot dat zij ook problemen hebben met vocht. Door deze problemen samen aan te laten pakken, maak je kans op kwantumkorting. Hoe groter het te bewerken oppervlak, hoe gunstiger de prijs per eenheid.

Bespaar tot 40 procent op de totaalkosten

Met onze vrijblijvende vergelijkingstool kan je nog meer geld besparen op de totaalkosten van de klus. Door de specificaties in te voeren zowel als je postcode, kan de tool doelgericht een aantal offertes voor je bij elkaar zoeken van bedrijven uit jouw regio. Deze kan je vervolgens in je eigen tijd vergelijken op punten die voor jou van belang zijn. Zo weet je zeker dat je de juiste beslissing maakt wat betreft jouw zoldervocht.

 

Wat kost vochtbestrijding?

Achterhaal de exacte kosten voor vochtbestrijding door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom direct in contact met vochtbestrijders. Gratis en vrijblijvend.